Blues Lovers

ETUSIVU

LIITY

INFO

HISTORIA

TAPAHTUMIA

KUVIA

MEDIA & VIDEO

LINKIT

 

 

Terry Hanck & The Frostbites

Jukka Mäkinen & BluesLovers todella ylpeänä esittää:

Terry Hanck & The Frostbites (USA / FIN)

Down Home Kivi torstaina 12.9.19!

Kiven syyskauden avajaiset!!!

Down Home Kiven syyskauden käynnistää vanhan koulukunnan rock'n'soul saksofonistilegenda
Terry Hanck!TERVETULOA! LIPUT 20/17e (BL-JÄSENET)

 

Vuonna 1944 syntynyt pitkän linjan muusikko Terry Hanck todistaa, että saksofoni ja sielu ovat edelleen muodissa. Hanck voitti vuonna 2016 jo toistamiseen Blues Music Awardinparhaana bluespuhaltajana. Vuonna 2014 hän voitti sävellyspalkinnon ISC Awardin (International Songwriting Competition) bluessarjassa. Tänä vuonna häneltä puolestaan ilmestyi uusi väkevä levy: "I still get excited". Terry Hanckin Selmer Mark VI -tenorisaksofonin soittoa voi myös kuulla lukuisten artistien levyiltä.

Harmaatukkainen saksofonisti, laulaja, bändinjohtaja ja laulunkirjoittaja ei ole menettänyt hillitöntä innostustaan ja nuoruuttaan. Hanck tunnetaan Ilmiömäisenä, rokkaavana saksofonistina ja väkevänä, kaikkensa antavana laulajana. Hän osaa ottaa yleisönsä luontevasti haltuun niin klubeilla kuin festivaalilavoillakin.

Chicagolaislähtöinen, sittemmin Kaliforniassa vaikuttanut ja nyttemmin Floridaan asettunut Terry Hanck aloitti saksofoninsoiton 21-vuotiaana. Tie vei berkeleyläisen Grayson Street Houserockers bändin kautta kymmenen vuoden kiinnitykseen kitaristi Elvin Bishopin yhtyeeseen. Sitten oli aika soolouralle. Hanck on johtanut omaa yhtyettään yli 28 vuotta, on luonut erinomaisia kappaleita, jotka suorastaan särkevät sielua kaipuullaan tai räjäyttävät ilollaan. Hänen tavaramerkkinä on monipuolinen, tyylitajuinen sekoitus West Coast jumppia, Chicago-bluesia ja New Orleans gumboa soulahtavia balladeja unohtamatta. Miehen musiikissa on siis kuultavissa vaikutteita kaikilta bluesin keskeisiltä alueilta, ja hänen paljon vahvaa originaalimateriaalia, klassikkoja ja tuoreempia lainoja sisältävä keikkaohjelmistonsa on aina erinomaisesti rakennettu.

Terry Hanck esiintyy Suomibluesin huipun, The Frostbitesin säestyksellä. Odotettavissa on huima matka niihin aikoihin, jolloin saksofoni hallitsi. Miehen saksofonisoundi on viriili ja varsin hyökkäävä. Toisin kuin monet R&B-tuuttaajat, hän pystyy tavoittamaan paljon korkeammat nuotit kuin soittimen normaali rekisteri antaa myöten. Aivan kuten hänen, suuri esikuvansa, Motownille pitkään levyttänyt Junior Walker.

"Hanck on erinomaisen svengaava saksofonisti ja väkivahva vokalisti"
Pertti Avola, Helsingin Sanomat 30.10.2014.

Tiedotteen teksti: Markku Pyykkönen (Lahden Blues Mafia)

Terry Hanck - laulu, saksofoni
Jonne Kulluvaara - kitara
Jaska Prepula - basso
Mikko Peltola - rummut

LINKIT:
Flat foot Sam
What'cha gonna do
You could let me go
My girl Josephine
Facebook
Homepage

Down Home Kivi - Best Blues Club in town! Be there or be square

TERVETULOA!
LIPUT 20/17e (BL-JÄSENET)

Ovet 20.00. Showtime n. 21.30. Seinän takana olevan teatteriesityksen jälkeen! Kannattaa tulla ajoissa!

HUOM! Ennakkolippuja voi varata yhdistyksen s-postista - blueslovers.info(at)gmail.com. Varatut liput pitää lunastaa viimeistään klo 20.30 mennessä Kiven lipunmyynnistä. Paikan päällä voit liittyä BluesLovers ry:n jäseneksi. Saat keikkalipun jäsenhintaan ja nautit jäseneduista saman tien. Uusien jäsenten ilmoittautumisen voi myös suorittaa osoitteessa www.blueslovers.org/liity.html  sivulla on tarkat toimintaohjeet, sekä lueteltuna jäsenedut.

 

Blues Lovers | 2019 | blueslovers.info(at)gmail.com